Ställtid

Två saker med lång ställtid har jag gjort ikväll: gått igenom och skrivit under årets deklaration, och städat badrummet. I morgon ska deklarationen lämnas in. På papper, eftersom jag har en del bilagor. Men nu är det gjort i alla fall. Och jag kunde egentligen lika gärna ha gjort det för en månad sedan. Eller för två, kanske.

Badrumsstädningen har inte lika lång ställtid, tack och lov. Men tillräckligt. och just nu är det rent och välskrubbat där.

Det här är saker jag länge tänkt på att jag skulle göra, påmint mig själv om vid varierade tillfällen, men skjutit på. Det är lätt att skjuta vissa saker framför sig. I morgon, kanske, ska jag ta itu med en annan sak jag skjuit på ett tag. Och längre fram, någon gång i sommar, kanske redan till midsommar, ska jag städa mitt skrivbord. Det kan jag längta efter att göra, och kanske är det därför jag skjuter på det en tid till. För att ha det kvar?

Här om dagen fick jag ett stipendium på 5000 kronor. Ska jag använda pengarna nu, eller senare?  Det ska jag tänka på några dagar till.