Vår igen 2007

28 april 2007: En solig vårdag på stugan igen. Idag passade jag på och plåtade en del, delvis för att jämföra med förra årets bilder. Våren är ju mycket tidigare i år. Förra årets vårbilder är från den 22 maj, men då hade växtligheten hunnit en liten bit längre. Idag var t ex inte gullvivorna utslagna än, men knopparna är på väg. Tyvärr hade batteriet i kameran hunnit ta slut när jag såg det. Men körsbärsträdet står i blom igen.

korsbar

hyacint

Pärlhyacinten blommar.

tusenskona

Till och med en liten tusensköna finns där nere i det gröna gräset. Men den såg jag inte förrän jag tittade på bilden hemma.

appel

Det knotiga och mossiga gamla äppelträdet är på väg att grönska igen. Är det 100 år gammalt? Kanske ännu äldre? Torpet lär vara från något av de första åren på 1800-talet.

persilja

Persiljan jag sådde förra året har övervintrat.

graslok

Det kanske ser ut som gräs men det är gräslök, en riktigt fin primör just nu. Några knoppar är på väg.

timjan

Timjanplantan jag fick av barna på mors dag för 6-7 år sedan har tagit sig fint och blir bara frodigare för varje år.

blomma

Vad heter den här blomman? Jag vet att det är en vanlig och gammaldags trädgårdsblomma men minns inte alls vad den heter. En lilja av något slag är det väl? Den står lite illa till i ett mörkt hörn under en klängväxt så tyvärr krävdes det blixt. Trots den skuggiga platsen blommar den redan. Tillägg den 6 maj: Nu har jag fått veta att detta är en kejsarkrona.

hylla

Ett vårtecken så gott som något. Kaffeburken är på plats på hyllan i köket och redan halvfull.

loge

Har jag blivit en riktig torpromantiker? På logen står förre torparens gamla stövlar kvar, som ett monument över en gången tid. Kanske är det Berglunds? Torparen som bodde här på 30-talet lär ha hetat så. Fram till början av 70-talet bodde den siste torparen kvar, trots avsaknad av el och rinnande vatten inne.

Kommentera gärna! (Tyvärr går det inte att kommentera på enskilda sidor som denna, bara i blogginlägg)

En kommentar till “Vår igen 2007”

Kommentarer inaktiverade.