En aktiv helg

macbookEn ny MacBook kom hem till mig i fredags. Beställd för en dryg vecka sedan. Den är så fin, min nya dator. Det är den allra senaste modellen, som började säljas i början av maj tror jag. 2,16 GHz processor, 2 Gb ramminne och 120 Gb minne. Blank skärm. Inbyggd video- och stillbildskamera.

Vad ska jag med allt detta till? Njuta. Och jobba snabbare förstås. Kunna använda program som kräver mer än vad jag har på min gamla dator. Jag är med i svängen, köpsvängen…

Något jag gillar extremt mycket med den nya datorn är att strömsladden sitter fast med magnet i stället för med en vanlig kontakt. Har jag datorn på soffbordet eller någonstans där sladden kan råka ligga i vägen är det ingen risk att snubbla på den och dra iväg med datorn. Det är en smart lösning. Och jag gillar också den blanka skärmen. Lätt att se och snygga bilder blir det.

oklippt gräsHelgen har förstås till stor del gått åt till att bekanta mig med min nya dator. Men jag har också hunnit klippa gräset vid stugan. Vi hade inte varit där på tre veckor och med den nederbörd och värme som varit så var gräsetet halvmeterhögt. Jag satte ner kameran i gräset och trycktenär vi kom dit. Men efter tre timmar och runt 15 000 steg (över en mil) som jag gått över gräsmattan med gräsklipparen så ser den lite annorlunda ut. Det måste vara bra motion att klippa gräset. klippt gräs

Normalt sett tar det en timme och tre kvart att klippa men idag tog det alltså betydligt längre tid eftersom jag kört över det mesta två gånger. Vi har en jättebra självgående gräsklippare men den måste både fösas och dras ibland. Den har fyra olika lägen på bladen och idag var det bara att sätta den på högsta läget. Nästa steg är en lie. Så snart är det gräsklippningsdags igen.

På efter-bilden syns det att gräset fortfarande är ganska högt och ojämnt även om det nu är klippt. Och här och där finns tuvor som bara inte ville bli klippta. Plus en bit på slutet, bara några meter kvr, när bensinen tog slut.