Bilder på nätet

Det finns massor med snygga bilder på webben. Och en del av dem är det faktiskt fritt fram att låna och använda. En hel del sajter har fria bilder till förfogande för privat och ibland också kommersiell användning. Igår surfade jag runt och sökte en vinjettbild till en hemsida som jag gör i en kursuppgift och behövde en bild på ett presentpaket. När jag sökte efter gratisbilder på nätet hittade jag Yotophoto, en mycket bra och användbar söksajt för gratisbilder.  Givetvis hittade jag vad jag sökte.

Bilden använde jag på den här sidan som ingår i kursuppgiften. Uppgiften är att göra en databas och göra hemsidor för att använda databasen. Det är väldigt intressant, men inte helt lätt att greppa alltid. Både php och MySQL är nytt för mig. Men man blir väl aldrig för gammal för att lära sig nytt, eller……?

2 reaktioner till “Bilder på nätet”

  1. Det blev riktigt kul, för jag kunde förstås inte låta bli att testa din kursuppgift och jag sökte på 0-6 år och födelsedag. Som presentförslag fick jag basilika i kruka, kaffeservis och något i glas… Det tyckte jag var lustigt.

  2. Ja, det är lustigt. Men alla som testar den får samma resultat just nu. Det där är ännu så länge bara en dummy för hur resultatet ska presenteras när jag kommit så långt med databasen. Sidan är statisk just nu.
    /Eva

Kommentarer inaktiverade.