Pris för piglobbyister

Nu har pigornas och klassamhällets tillskyndare till och med fått pris för sitt arbete med att lobba för skattesänkning på hushållsnära tjänster, så att arbetslösa kvinnor och män tvingas ut och torka skiten efter de välbeställda, enligt Svenskt Näringsliv och Resumé som delat ut priset Årets lobbyist till Almega som drivit frågan. Snart får vi alltså en ny lag som ytterligare nedvärderar arbetet med att hålla rent i samhället, och som nu även är prisbelönt som idé. 

Jag tycker att det är helt galet att gynna vissa jobb med skattesänkningar/avdrag. Det kommer att leda till en ny låglönegrupp. Om nu det här arbetet är så viktigt, varför kan det inte betalas ordentligt och vara värt lika mycket som annat tjänstearbete? Varför ska visst tjänstearbete vara värt mindre än annat? Varför får vi inte skattesubventioner på andra servicetjänster, som datorsupport, bilverkstadsjobb, tavelinramning, konsultjobb och allt möjligt annat också?

Om alla som städar runt omkring oss på jobben, i samhället och i de hem där de tjänsterna köps, skulle strejka en vecka eller två, då tror jag vi snart skulle fatta vad det jobbet egentligen är värt. 

2 reaktioner till “Pris för piglobbyister”

  1. Bästa och mest enkla, självklara argument mot hushållsnära tjänster. Jag instämmer i dina tankar.

  2. Ja, det irriterar mig att pig-/städjobbet ska vara så lite värt i pengar. För några år sedan intervjuade jag en städerska på en skola här i kommunen, en tjej på 25 år. Hon tjänade så dåligt att hon tyckte sig ha svårt att leva på sin lön trots heltid. Hon var singel utan barn men hade inte råd att leva som sina kompisar med mer välbetalda jobb. Däremot trivdes hon bra med jobbet och arbetskamraterna.

Kommentarer inaktiverade.