Patriarkat

Åh vad irriterad jag blir på alla dessa män i omgivningen som springer i vägen och gör sig stora och viktiga på kvinnors bekostnad. Mästrande och befallande som om deras ord är lag.

Nej jag ska inte berätta några detaljer för att inte chikanera någon specifik person, det är bara en gång av många andra som händer runt om i samhället, och som ingår i det här patriarkala systemet vi fortfarande lever i.

Ett glädjeämne är i alla fall att jag fick godkänt på hemuppgiften i socialantropologi idag. Nu är det bara att fortsätta. Just nu läser jag antropologen Marjorie Shostaks bok "Nisa" om livet för kvinnorna i en by i Botswana, hos ett jägar- och samlarfolk där. Mycket fascinerande. Och tragiskt att hon dog i förtid, för tio år sedan.

10 314 steg blev det idag.  

2 reaktioner till “Patriarkat”

  1. hejsan

    din blogg är mycket lättare att läsa nu tycker jag i alla fall, har inte varit in på några dagar…..

    hur har jag missat att du skrivit en bok?????? måste ha sovit nån period och inte läst din blogg……VAD är det för bok????? nyfiken blir jag…..

    /Harriet

  2. Det är boken om nätvänner, som bygger på mina båda uppsatser i sociologi i år. Om det någonsin blir en bok vet jag ju inte än. Tänk om inget förlag vill ge ut den…
    Vad bra att du tycker det är lättare att läsa. Jag tycker själv att många bloggar har väldigt liten stil, och en del har färger och typsnitt som gör det svårt att läsa.

Kommentarer inaktiverade.