Spam

Precis som alla andra så blir jag så himla trött på allt spammande på nätet. Dagligen kommer det flera mail om spam-kommentarer till bloggen, och det är därför jag valt funktionen att moderera kommentarer till bloggen. I gästboken på hemsidan hittade jag nu (jag hade inte tittat i den på över en vecka) 5-6 inlägg den senaste veckan som bara består av en lång rad länkar till 6-sidor från någon som kallar sig Sören.

Spammen i mailboxarna är däremot inte så många, tack vare effektiva spamfilter både på jobbmailkontot och de privata. Kanske är det därför som spammandet ökat på bloggar och i gästböcker. Eller det kanske inte ökat där, utan snarare varit lika mycket hela tiden antar jag. Men i min gästbok har det definitivt ökat.

Hos myndigheter är ju detta ett särskilt problem har jag läst,  eftersom man där egentligen inte får kasta några inkommande brev olästa. Tänk att behöva sitta och öppna alla dessa spam varje dag på en myndighet. Vilket trist jobb! Är det verkligen någon som gör det? Läser du detta och jobbar på en myndighet där du måste öppna spam-mail varje dag så berätta för mig vad du tycker om det!

Det jag undrar ibland är om det verkligen är någon som köper något eller går till de här sidorna som det spammas om. Har vi inte lärt oss det sedan länge att inte göra det?  Finns det verkligen någon som vinner på spammandet? Fast det gör det förstås, annars skulle de väl inte skickas.

2 reaktioner till “Spam”

  1. Att skicka spam kostar ju inte ett enda öre och jag läste en undersökning – från USA – att ca 20 procent av mottagarna sa sig någon gång ha nappat på ett spam-erbjudande. Det klirrar säkert i kassan för somliga…

  2. 20 procent! Det verkar inte vettigt, men är säkert sant. Många spam är väl sådana att man får betala bara man klickar på en länk och går in på en hemsida, och då spelar det väl ingen roll om man sedan köper något.
    Ja, vi lever ju i ett konsumtionssamhälle…

Kommentarer inaktiverade.