Semester 4

Andra dagen i andra semesterveckan är snart avverkad. Idag har jag gjort något jag tänkt på i många år att göra: sortera fotografier. Med digitala bilder nu för tiden är det ju inte detsamma men jag hade en kasse full med gamla bildkuvert från 1995 till och med januari 2004, när vi skaffade digitalkamera. 4-5 bildkuvert per år, det blev en hel del bilder det. Runt 500 styck tror jag. Som tur är har jag utanpå kuverten skrivit vilket år det är, annars skulle det vara svårt att se. Även om jag ser på barnen hur de växer och blir äldre så kan det vara svårt att avgöra i vilken ordning de tagits. Och av någon underlig anledning så vill man ju ha dem sorterade i kronologisk ordning. Eller är det bara jag, som strukturfascist, som tycker så?

En tydlig årsmarkering på fotografierna är ju jularna och barnens födelsedagar. I stort sett likadana bilder men ett år äldre barn som öppnar presenter varje år. Jag är en väldigt vanlig tråkig familjealbumsfotograf, inga spännande bilder alls utan bara den där vanliga dokumentionen av det som är något särskilt: födelsedagar, semestrar, flyttning, långväga besök eller resa till släkt och vänner. Och så en och annan bild från trädgården, från utflykter i trakten och barnas påhitt här hemma. Men tyvärr alldeles för lite dokumentation av vardagen.

Det är lite vemodigt, men också roligt, att sortera de här fotografierna.  Så mycket jag plötsligt kommer ihåg att vi gjort…