Stockholm

skor2.jpgkatt.jpgI helgen har vi varit i Stockholm och hälsat på barna. Så här många skor blir det när 6 människor tar av sig om fötterna i hallen i en etta på Söder, där Einar och Anna bor nu. Lilla katten har de förstås med sig, och hon verkar trivas lika bra som människorna som bor hos henne.

Det blev en underbart trevlig helg i sällskap med Einar, Anna, Arvid och Nicola. Vi åt gott, såg oss omkring på Söder och i centrala Stockholm, gick i affärer och tittade på alla turister. Mest hördes japanska och italienska (om jag inte tagit fel). Jag som har så dålig koll på Stockholm, lärde mig en hel del nytt om hur jag hittar i City.

När vi var på väg från vårt nattkvarter (tack, Mats och Monika!) i lördags förmiddag tog vi en promenad över Medborgarplatsen och via Götgatan bort mot Slussen redan före frukost. Den åt vi allihopa på Café Soda på Bellmansgatan där vi fick rejäla mackor och jättegott kaffe och te.

Det verkar väldigt trevligt att bo på Söder. Som en småstad i storstan, fast där idylliserar jag nog. Men jag fick inte den storstadskänsla jag annars får i Stockholm, känslan av stress och något slags behov av att vakta på min omgivning.