Migrän?

Det känns ungefär som migrän beskrivs men jag undrar ändå om det är det. Fjärde gången idag som jag fått ett anfall av förfärlig huvudvärk ihop med rejält illamående. Jag blev tvungen att ligga alldeles stilla och blunda för att stå ut. Det bara bultade i huvudet. Så var det idag, och tre gånger tidigare i år har det varit så här. I somras fick jag gå hem från jobbet en gång. Och det håller i sig flera timmar. Riktigt plågsamt. Och det oroar mig.

När jag läser på nätet om migrän (t ex på internetmedicin) så stämmer symptomen i princip men där står det också att det är sällsynt att migrän utvecklas efter fyllda 50. Plus att migrän oftast är ensidig. Idag var den inte ensidig utan i hela pannan. Så jag börjar undra om det är något annat. Men bultande smärta, ljud- och ljuskänslighet och illamående stämmer bra. I närmare sex timmar höll det på, men avtog de sista två timmarna.

I morgon är min sista semesterdag, så man skulle kunna tror att det är spänningshuvudvärk. Det har jag ibland men det brukar inte kännas så här, mycket mildare och på ett annat sätt.

6 reaktioner till “Migrän?”

 1. Självklart känner du dig orolig för detta. Jag tycker att en läkare ska få ta del av din problematik och ta beslut om du ska utredas noggrannare eller ej!

  Mia
  som hade migränliknande symptom som ung, men väldigt,väldigt sällan nu. Många år sedan senast vid eftertanke.

 2. Jo, jag får nog se till att göra ett läkarbesök. Även om det är lätt att glömma mellan anfallen. Min äldste bror hade en hjärntumör som opererades bort på 70-talet, och det klart att jag funderar på sånt också.
  Skönt att dina anfall försvunnit.
  /Eva

 3. När jag läste detta om migrän så kom jag ofelbart att tänka på dr Annika Dahlqvist. Hon har mycket kontroversiella kostråd och på hennes blogg är det flera som vittnar om hur de kommit tillrätta med sin migrän. Sök på hennes namn, dr Annika Dahlqvist. Det är intressant!

Kommentarer inaktiverade.