Java

Ibland stångar jag mig blodig av frustration, ibland är det jättekul. Det handlar om jobbet med vår nättidning. Det är himla roligt när jag lyckas lösa små problem och fixa till det så att det blir som det ska. Och himla trist när det inte går, när tekniken och systemmallar sätter gränser jag inte tar mig över.

Ikväll har jag hållit på med en uppgift om javascript på den ena webbpubliceringskursen. Inte så att jag lärt mig skriva javascript, men lärt mig förstå lite vad det innebär och hur jag kan använda det. En del av uppgiften är att göra en sorteringsbar tabell av något slag, och det var inget problem. Men jag ska också försöka mig på något mer och lite mer avancerat. Inlämning är inte förrän på onsdag i nästa vecka, så det räknar jag med att hinna.

I eftermiddag var jag på en förhandsintervju med en konstnär inför hennes vernissage i morgon på ett galleri i stan. Hon heter Gun Eld Sandström och har gjort häftiga målningar som jag gärna skulle köpa om jag hade pengar. Starka färger och abstrakta motiv. Det gillar jag.

I morse glömde jag nollställa stegräknaren så gårdagens resultat ingår i de 22 483 steg jag gått sedan i går morse. Det grämer mig mycket att jag inte kunnat springa sedan i söndags, eftersom jag både har lite ont i foten fortfarande efter fallet och inte riktigt känner mig trygg i mörkret i eljusspåret.