Mac och pc

Ska man fortsätta ha mac eller gå över till pc? Idag stötte jag på problem eftersom det förutsätts att alla har pc och windows.

Jag har sökt en 5-poängs statistikkurs på Mittuniversitetet och den började den här veckan. Igår var jag inne på kursens webbplats och kollade vad vi ska göra och såg då att det krävs att jag ha endera av två statistikprogram. Och inget av dessa finns i mac-version, så vitt jag kunde se. Därför mailade jag kursledaren för att fråga. Idag fick jag svar på att min iakttagelse var rätt.

Jag har full förståelse för att inte alla program görs i mac-version. Och statistikprogram är ju ganska komplexa program. Men det jag irriterar mig mest på är att det inte finns någon information om dessa förutsättningar, dvs att man måste ha windows, på universitetets information om kursen. Då hade jag ju inte sökt över huvud taget.

Gå över från mac till pc kommer jag nog inte att göra i första taget. Vi har gjort det på jobbet så nu kör jag med båda systemen, men hemma, där jag får bestämma själv, där byter jag inte. Jag har haft mac sedan 1990, i 16 år, och vant mig. Det är också en säkerhetsfråga, det är så oändligt mycket färre virus till mac. Och så är macen så lätt att jobba med.

Bara 7405 steg idag. Ibland räcker inte tiden till. I stället för att gå en promenad ikväll satt jag hos frisören och blev fin i håret. Inte så dumt det heller.