Vardagslyx

Karina Ericsson Wärn/Lotta Kühlhorn: Vardagslyx (2006).

Dyra dofter eller hotell hemma? Kanske både och. För den som värnar om vardagslyxen finns ingen anledning att välja, allt är tillåtet. Att unna oss vardagslyx tycker Karina Ericsson Wärn och Lotta Kühlhorn att vi ska göra. Bryt slentrianen och ge dig själv en lyxficka i vardagen uppmanar författarna, som till exempel hotellfrukost eller en utelunch med livskamraten mitt i veckan. Boken är en av många trendböcker i vår tid, böcker som handlar om fokusering på dig själv, både i det yttre och i det inre livet. Den här känns dock mer som en samling veckomagasinsartiklar i ämnet, men förpackade mellan hårda pärmar och är kanske mest en presentbok till den som redan har allt. Men lite kul är den.

Under våren har jag haft en enkät på min hemsida om vardagslyx. 43 personer har svarat på olika frågor om vad som är vardagslyx för dem. Kolla här

2 reaktioner till “Vardagslyx”

  1. vardagslyx är Loranga med sugrör. o det är att få sova tio minuter till eller skita i jobbet för att det regnar o bestämma sig för att gå tillbax till sängen efter dagislämning o läsa Deckare pluralis. o äta praliner från den bra chokladaffären i samma hus.

    o vardagslyx är att hon förklarar för mig att det är okej pappa om man dör för då kan man komma tillbaka till sina barn om man tar en väldigt lång stege.

    ja

  2. Ja, Mattias, vardagslyx kan vara så mycket.
    För mig är det till exempel en bit mörk choklad till gott kaffe och att få sova länge ibland när jag känner för det.

Kommentarer inaktiverade.