Limpa

Vad jag blir irriterad över alla dessa färdigskivade limpor i affärerna! I går skulle jag köpa bröd och i den mataffären där jag handlade fanns bara färdigskivat av den sorts bröd jag vill ha. Oskivat bröd som fanns var bara franskbröd, sirapslimptyp och riktigt grova danska limpor. Det senare är väldigt gott men det går inte att bara äta det, då får jag ont i magen. Fast det är säkert nyttigt.

Jag vill ha vanligt grovt bröd med ganska mycket fibrer, gärna med havre. Och det finns en uppsjö av sånt bröd att välja på. Men bara färdigskivat. Visst är det bekvämt men jag vill bestämma själv hur tjocka limpmackor jag ska äta. De färdigskivade är alldeles för tunna. Jag vill ha tjocka limpskivor, mycket bröd, och mindre av pålägg. Bröd är gott. Och nyttigt.

4 reaktioner till “Limpa”

  1. Jag köper bara färdigskivat bröd. Sen förvarar jag det i frysen och tar bara fram så många skivor som går åt till frukosten, den enda måltiden då vi äter bröd. Det finns gott, färdigskivat grovt bröd på Netto. Den sorten jag äter nu har ganska stora, tjocka skivor, så jag orkar bara en till frukost.

  2. Det verkar ju bra. Jag får väl ta mig till Netto någon dag och kolla läget. Tyvärr ligger det inte i de omgivningar som jag normalt rör mig, så jag är sällan där och handlar. Jag undviker att ta bilen för att åka och handla om jag inte måste.
    Om du har brödet i frysen, kommer du ihåg att ta fram det kvällen innan då? Eller tinar du i mikron på morgonen?
    Jag äter ganska ofta, men inte varje dag, macka på kvällen också, så hos oss går det åt en hel del bröd.
    Det jag har svårt för att förstå är att bageriet skär så tunna skivor. Det borde ju vara mer motiverat med tjockare skivor, så att limpan tar slut fortare och de får sälja mer.

  3. Jag tar fram brödet på morgonen och tinar min skiva i mikron. Barnen stoppar sina skivor i brödrosten. Aldrig mögligt bröd hemma hos hos sedan vi började med detta system.

  4. Tina i brödrosten, det var smart! Och då behövs det så klart lite tunnare skivor än de jag vill ha.

Kommentarer inaktiverade.