Bloggstart

Igår kväll läste jag om en kollega i tidningsbranschen och hennes blogg och tänkte att så ska jag också göra. Det känns lite egotrippat men vi lever ju i en sådan tid nu. Egentligen letade jag efter RSS på tidningshemsidan, för det är något jag behöver lära mig mer om. Det är så mycket nytt hela tiden och för mig, i tidningsbranschen, känns det viktigt att hålla koll på vad som händer. Vi har nu diskussioner om nya upphovsrättsavtal på tidningarna och RSS är en liten del av den diskussionen.

Nu när jag börjar vill jag ha det ytterst enkelt, både här på sidan och min hantering. Min sambo tycker att jag ska använda databashantering för bloggen, och det låter ju vettigt. Men vi har inte hittat någon tillräckligt enkel och bra än. Får se vad och om det blir…

Nu har jag haft egen hemsida sedan augusti 1997, alltså i sju och ett halvt år. Några gånger under de åren har jag satt igång skrivande typ bloggar/dagbok på nätet, men inte fullföljt det. Kanske går det bättre den här gången för i grunden har jag ett okuvligt behov av att skriva och att dela med mig av mina tankar. Men om någon läser, det är en annan sak.

Ett problem har förstås varit tiden, den där som aldrig räcker till. Sedan jag började studera igen för några år sedan har min hemsideuppdatering nästan ebbat ut, tyvärr. Ändå ska man ju synas därute. Nu har jag i alla fall uppdaterat en del idag och lagt ut, bland annat en bildsida från Kalmar. Vi var där i augusti och jag nostalgitrippade lite medan Mikael jobbade. Det är alltid roligt att komma tillbaka, men lite konstigt att det faktiskt gått 25 år sedan jag bodde där.