Helgen

affischFredag-lördag-söndag. Först till Stockholm, sedan till Gävle och sedan hem igen. 29 256 steg åt alla möjliga håll. Många trevliga människor och fina möten, varav ett mycket överraskande och extra roligt. Och så har jag sett en stad jag nog aldrig besök förr. Så kan jag sammanfatta helgen.

Fredag kväll först. Hemma hos sonen. Jag fotograferar hans fina affisch på väggen. Innan dess har vi, både storebror, lillebror, flickvän och jag varit på Pelikan på Blekingegatan och ätit gott (sparrismeny från Gotland), och sedan beundrat den nya cykeln.

Lördag morgon gav jag mig iväg tidigt ut till Valla torg för att bli hämtad för vidare transport till Gävle. Tack Bosse!

husse2Det var en fin morgon och några minuter på parkbänken i solen kändes riktigt behagligt. För jag hade sånt flyt så att jag kom dit 20 minuter före uppgjord tid.

Framme i Gävle mötte vi de övriga deltagarna i Klubb Maritims årsmöte ute på varvet där briggen Gerda ligger. Men det var en annan båt vi åkte ut med till Husseliharen, som ligger norr om Gävle. Detta är ett fint ställe.

husse1På vägen ut dit blev jag hittad av en gammal klasskamrat från Sjöbefälsskolan 1974-75! Himla kul, Inger! Jag är glad att vi råkade befinna oss på samma plats på jorden vid den här tidpunkten, för vi har nog inte setts på de 33 år som gått sedan vi slutade skolan. Tänk att det kan vara så roligt att minnas tillsammans med någon man kände som ung.

Solen gassade men det var lite kylig vind så det känns att det inte är sommar än utan bara vår. Men en riktigt fin dag blev det. Och en fin avslutning på kvällen också, med min virtuella väninna.

Idag började morgonen bra med en prima hotellfrukost med det jag gillar mest: färsk frukstsallad i filmjölk med kanel.