Var är du, Jonas Larsson?

Ja, det är ingen gammal pojkvän jag anropar, tvärtom. Jonas Larsson är en för mig helt okänd person, men jag tror mig veta så mycket att han bor eller befinner sig i Skåne någonstans. Jag får nämligen hans telefonsamtal på min mobil. Någonstans har har det blivit en felskrivning så att mitt nummer står i stället för hans. Eller så använder han mitt nummer för att han inte vill lämna sitt eget.

Jag skulle bra gärna vilja veta, men allra helst vill jag att det här felet rättas till så att jag slipper få fler samtal där någon frågar efter Jonas Larsson, de flesta med slånsk dialekt.

Både handläggare på arbetsförmedlingen och på försäkringskassan har ringt, och ett par människor som inte talat om vilka de är. Och tre samtal har kommit från Gambia, varav två mitt i natten. Idag kom det på dagen, och jag tror att jag lyckades göra mig förstådd med ”You’ve got the wrong number”. Då sa det bara klick i andra änden.

Något liknande hände mig för ett par år sedan. En person som då var lärare på en skola i Umeåtrakten hade ett snarlikt nummer som mitt och det hade blivit en siffra fel på en adresslista på skolan. Det tog ju ett tag innan jag begrep hur det var, men efter några samtal frågade jag den som ringde upp om vem personen var. Till slut fick jag tag i honom och sedan rättade han till det.

Men Jonas Larsson har jag inte spårat upp.

En kommentar till “Var är du, Jonas Larsson?”

Kommentarer inaktiverade.