Stockholm

Ju mer jag är i Stockholm ju mer gillar jag stan, fast den är stor. Inte bara att få träffa mina barn som bor där, utan stadsmiljön. Det har förstås med att göra att jag rör mig på andra ställen än där jag tidigare varit, och inte bara ser det stressande och hotfulla i City.

Efter en underbar helg med ungdomarna (trots regn och halv storm i lördags) så ser jag på mina bilder vad mycket fint vi sett. Vi har gått drygt tre mil på två dagar enligt min stegräknare (c:a 38 000 steg under dagarna i Stockholm), en hel del under en långpromenad idag. Då promenarade vi från Sickla udde, i Hammarby Sjöstad, utmed vattnet i södra Hammarbyhamnen och ner mot Skanstull där det var broöppning. Sedan gick vi upp mot Ringvägen på Söder och tog Östgötagatan upp mot Skatteskrapan för en välförtjänst fika, och sedan Katarina Bangata ner mot Vitabergsparken och färjan tillbaka till Hammarby Sjöstad från Barnängen. Igår gick vi från Kulturhuset vid Sergels torg, Sveavägen mot Stureplan och lite krokar runt där och Sibyllegatan ner mot Gamla Stan. Det är sällan jag haft ärende åt det hållet förut.

På Kulturhuset såg vi två utställningar: Martin Parr och Jan Stenmark. Martin Parr är engelsk dokumentärfotograf. Jag gillar hans bilder.

Några av mina bilder från Stockholmsbesöket i helgen:

Hammarby Sjöstad1

En brygga ganska nära Sickla udde.

Hammarby Sjöstad2

En brygga i närheten, någonstans mellan Sickla udde och Södra Hammarbyhamnen. Det var inte alls så kallt idag som det ser ut, utan vi hade runt 15 grader varmt och solsken. Det är fint att komma så långt ut i vattnet som man kan göra här.

Skantstull1

Broöppning vid Skanstull.

Skantstull2

Kanske är båtarna på väg till vinterförvaring. Här fanns det en hund med ombord.