Avtal igen

Första dagen på jobbet efter semestern och vi har avtal igen. Kvart i tolv avblåstes konflikten. En lättnad, det tycker vi alla. För vi vill jobba på med nyhetsförmedlingen till läsarna. Nu får vi ett lönelyft också. 10,2 procent på tre år, med delvis satsning på lågavlönade. Så här skriver Journalisten och Medievärlden. Och vår förbundsordförande är nöjd. Jag tycker att det är bra att vi som jobbat länge och har låg lön, som är det vanliga på landsortstidningar, får bättre betalt. För TU är ju upphovsrätten så viktig, och då ska den också få kosta. Nu får också vikarierna bättre villkor, så vitt jag förstår, så det verkar vara ett bra avtal.

På 90-talet någon gång var vi fem minuter ifrån strejk men det blev en överenskommelse i sista stund. Vi var flera på jobbet som trodde att det skulle bli så idag också, och är nöjda med att konflikten fick en ände.

Så det blev en annorlunda arbetsdag den här första på hösten, men redan efter lunch var allt som vanligt igen med arbetsuppgifterna. Fast efter fem och en halv veckas semester var det inte alldeles självklart att alla inloggningskoder satt i ryggmärgen. Men till slut kom jag ihåg. Jag har fem olika inloggningskoder som jag använder varje dag, och så alla inloggningar hemma… Hur gör man för att minnas fler och fler?

Andra bloggar om:
Andra bloggar om: