I det blå

Här sitter vi mitt ute i Atlanten, i Ponta Delgada på Azorerna, och ser en Bergmanfilm på portugisisk tv. Om vi vill. Men eftersom vi råkade komma in mitt i så zappar vi vidare. Efter en lång dag i solen är det skönt att slappa på hotellrummet på kvällen. Snart är det läggdags, efter ett behagligt kvällsdopp i poolen på hotelltaket.
Vi gillar Azorerna. Vänliga människor och ett behagligt klimat, även om det varit relativt varmt idag. Plus 27,2 grader i skuggan i eftermiddag.
Trots att Ponta Delgada är huvudstad är det inte någon stor stad. Vi bor i ena änden av stan och omgivningarna är lantliga. Så här grönt är det på sluttningen fem minuter från hotellet:

Axorerna1

På 15-20 minuter går vi till de mer centrala delarna. Där ligger t ex det här huset, på en gata som heter Rua José de Canto:

Azorerna2

En bit längre bort, på en gata som heter Rua G.M. Sequiera i närheten av torget Campo de Sao Fransisco, var det dags att ta en kall öl och en varm macka i eftermiddag:

Azorerna3

Allt är bra utom hotellrummet. Det är inget fel på hotellet (Vip Executive) i sig eller själva rummet, men det ligger mot den kommunala maskinparken där sopbilarna parkeras och tvättas på eftermiddagen. Det luktar sopor om vi öppnar det enda fönstret. Riktigt trist. Så här ser det ut:

Azorena4

Nästa år är nog det här borta. Det byggs överallt runt hotellet och det ser ut som om det ska byggas här också, enligt byggplanerna som finns som stora skyltar runt kvarteren. På vägen ner till hamnen ser det ut ungefär som i Hammarby Sjöstad.
I morgon åker vi till de berömda Tvillingsjöarna.

En kommentar till “I det blå”

  1. Härliga bilder från er semester!! Hoppas ni har en trevlig semester och det är inte utan att jag är lite avundsjuk när jag sitter hemma i gråa, regniga sverige och tittar på bilderna :)

Kommentarer inaktiverade.