Mer helgläsning

Bästa tiden hittills i motionsspåret: 36 minuter och 20 sekunder. Jag är nöjd. Det känns bra.

Men en långledig helg är inte bara motion förstås. Hemmet är nu något mer städat än i fredags. Åtminstone i köket. Och jag vet något lite mer om php än i förra veckan.

Chris Andersons bok ”Long tail” är nu utläst plus Thomas Kangers nya deckare ”Gränslandet” och Roy Jacobsens nya roman ”Huggarna”. Och jag har hunnit börja på ”The crazy swede” av Per Wirtén, en bok om Anders Svedlund som 1971 rodde från Australien till Madagaskar.

Det som jag tycker är mest intressant i Chris Andersons bok är det han skriver om framtidens alltmer nischade mediekonsumtion. Han tror fortfarande på oss journalisters framtid, att vi fortsätter att ha en viktig roll som urväljare av nyheter och information eftersom mediebruset är så stort. Men det är inte helt självklart, eftersom nyhetsförmedling sker överallt och av alla, inte minst via bloggar. Men det är en i högsta grad läsvärd bok för den som intresserar sig för nätets utveckling. Hans huvudbudskap är att den allt bättre matchningen av tillgång och efterfrågan tack vare nätet gör att alla konsumenter är intressanta, inte bara de som vill ha de populäraste prylarna, eftersom lagerfunktionen inte längre kostar något. Det vi beställer via nätet tillverkas i takt med beställningarna.

Läs mer om de tre omnämnda böckerna på min boksajt Bokhyllan.