Ledig läsning

Fyra dagars ledighet ligger framför mig. Den känns förstås lång nu men som vanligt kommer den säkert att ta slut i ett nafs. En städdag hoppas jag hinna med. Röja i röran, det är vad som behövs. Men igår började jag läsa Chris Andersons bok ”The long tail” och den är himla intressant. Om boken och hans idé har jag läste lite förut men det är först nu som jag fått den i min hand eftersom den kommer ut på svenska nu. Hans grundidé är ju att den nischade sökningen på nätet ger helt nya konsumtionsmönster. Inte minst gäller det nyhetskonsumtion, och nättidningar. Så den kommer att ta lite tid av min ledighet.

Just nu har jag en ganska rejäl hög med väntande böcker, recensionsböcker som jag beställt och har för avsikt att läsa. Jag är inte riktigt i fas med utgivningsdatum, men nästan. När bokkatalogerna kommer på våren och senhösten, då blir jag så sugen på alla möjliga nya böcker, och ibland kan det bli lite för många om jag ska hinna allt annat jag vill. Nu har höstens kataloger börjat komma, och det är som vanligt, massor med intressant läsning.
Idag fick jag Anne Holts nya deckare, och igår en tjock biografi om Emelie Flygare-Carlén. Biografier gillar jag, det är alltid intressant att läsa om andra människors liv och inte bara de uppdiktade berättelserna. Någon deckare till ligger och väntar, ett par fackböcker och så Roy Jacobsens senaste roman som också kom igår, försenad. Och några böcker till.
11 299 steg idag.