Parallella världar

Parallella värdar finns i universum, menar vissa fysiker. Kanske är det sant, jag kan ju inte kontrollera det. Därifrån är steget inte långt till parallella världar i cyberspace, åtminstone inte i mediakören. Den parallella värld som Second Life utgör bara växer och har blivit så påtaglig i sinnevärlden att Sverige nu ska upprätta en ambassad i denna virtuella värld. Jo, det påstås i DN och i en artikel i Tech som jag fått i ett gruppmail från ledaren för den svenska gruppen i SL (där maken och jag är medlemmar, dock knappast aktiva).

Säkert är det ett smart drag att kunna nå tre miljoner nätanvändare i världen via en officiell ambassad i SL. Det visar väl på framsynthet… Vi lever ju i cyberspace i den pågående web 2.0-eran, där kommunikationerna sker via nätet. Kanske borde jag göra en inloggning ikväll och kolla läget.

Innan vi pratade om parallella världar ikväll, maken och jag, så hade jag läst lite i Fokus som kom i brevlådan idag. Då såg jag att en gammal kurskamrat från journalistutbildningen i Skurup numera jobbar där. Och det skulle jag förstås berätta för maken, och vindlade in mig i historier om både den personen och ett par till, vi som en tid delade lägenhet mitt i samhället i Skurup. Och jag såg dem framför mig som de var då, både H och S och J. Det var 1980-81 och vi var väl sådär 27+ ungefär. Och plötsligt insåg jag att de är ju också medelålders utanpå nu, precis som jag. Fast inombords blir vi väl aldrig mer än 27.

Ja ja, åren går… Och jag med. 11 887 steg idag.

Ledsamt är det att Olle Stenholm gick bort i förtid, igår.