Turisterna har kommit

Skränande hopar drar fram på gatan. Unga killar, några få tjejer, som skrålar och tjoar. De är på väg ner till stan och tror väl att alla är lika lediga som de själva är, att ingen behöver sova för att gå upp och jobba i morgon bitti. Eller så bryr de sig inte för att de inte bor här. Våra hus kanske bara är semesterkulisser för dem. Vad vet jag hur de tänker? Om de tänker alls?

Det har varit ett jämnt flöde av bullriga människor på gatan här ikväll. Visfestivalen har ju börjat, och då nås kulmen på turistanhopningen. Varje år likadant. De flesta går ju inte på konserterna i ruinen, men ändå kommer de hit.

Kanske borde man fly stan sådana här dagar, för att få sova. Det är så pass varmt att det är svårt att sova utan öppet fönster på nätterna. Då hörs de. Framåt ett-två i natt bär vägen tillbaka från centrum.

Nyklippt är jag idag, till smäktande andiska flöjter.

Och 10 680 steg har jag gått sedan i morse. 

2 reaktioner till “Turisterna har kommit”

  1. Du har skrivit fel namn.

    ”Grisfestival” är det. Som väl är så drar festivalen betydligt mindre ”dålig svans” numera men tillräckligt stor för att ”vår fina stad” skall få stryk. Se hur skräpigt det ser ut och de ”styrande” som numera borde veta att det blir mycket skräp i centrum inte ens vet vem eller vilka som skall stå för städningen.

    Inget illa om de som ”går in” på Slottsholmen och lysnar på bra musik.

    Nu kommer det bara fina människor till vår stad under Boat Meet och MC dagarna.

    HW.

  2. Ja, vi får i alla fall hoppas att resten av sommaren blir mindre nerlusad med skräp i stan.

Kommentarer inaktiverade.