Nyheter

Flera gånger har jag funderat över om lokaltidningen verkligen behöver ha inrikes- och utrikessidor. Är du intresserad av det så har du förmodligen redan läst på nätet eller sett och hört nyhetssändningar på tv eller i radio redan kvällen innan. Eller läst på någon blogg, inklusive alla rykten och kommentarer kring nyheterna.

Det är ju redan gamla nyheter när lokaltidningen, som är morgontidning, kommer ut. Detta konstaterade en gång en kund hos frisören som var där samtidigt med mig. Hon ifrågasatte varför tidningsutrymmet skulle tas upp till det som inte är lokalt – och jag spetsade öronen förstås. (Kanske visste hon att det var jag som satt där, man är inte anonym som lokalreporter. Men jag såg inte vem hon var).

Vid något tillfälle har jag tagit upp det till diskussion på jobbet men det föll inte i god jord. Och visst finns det säkert en hel del läsare som inte är insatta i gårdagens inrikes- och utrikesnyheter när de läser tidningen på morgon, åtminstone ibland. Men som princip? 

För oss på tidningen skulle det betyda mer lokalt utrymme på tidningssidorna om inrikres- och utrikessidan tas bort ,och det klart att då krävs ju mer resurser för att producera mer. Men kanske skulle det bli en bättre lokal tidning? En dag är vi kanske där…

—–

8 178 steg idag, de flesta från 5,5 km-slingan som tog 49 minuter idag. I ösregn. Men vi gav inte upp fast det nästan tog hela kvällen att bli varm igen. Visst är ett stilla sommarregn fint när man sitter på verandan och hör det stilla smattret på taket och naturen blir så vackert ren. Men går man ute i det i +13 grader blir det kyligt efter ett tag.