Glad idag

Nu måste jag bara blogga igen, för det hände något kul just nu. :-)

Jag har fått mail från Howard S. Becker. För er som inte vet vem det är: han är sociolog i USA och har skrivit flera böcker om sociologisk metod, att arbeta med sociologiska studier och skriva om detta. Under mina studier på universitetet i Växjö har vi använt hans bok "Trix of the trade" som kursbok och för ett tag sedan köpte jag hans bok "Writing for social scientist" (efter tips i Gustav Holmbergs blogg, som jag tackar för). Becker skriver både klokt, underhållande och spirituellt om sitt ämne, och det mailade jag till honom för tio minuter sedan och talade om. Jag hade inte väntat mig svar, och absolut inte så snabbt. Men han satt tydligen vid datorn där borta i San Fransisco, läste och svarade med tack för uppskattningen.

För mig är han nog lite guru, så det känns jättekul. :-) 

4 reaktioner till “Glad idag”

  1. Låter intressant att få svar från en utlands-författare. Har några jag har testat och flera har svarat (dock några efter en längre tid så det nästan fallit i glömska hos mig).

  2. Jo, det känns ju lite speciellt, och väldigt trevligt att han svarade så snabbt. Becker måste ju få massor av mail från både egna studenter och en massa andra (vilket han också skriver om på sin hemsida) så jag räknade egentligen inte med svar. Däremot har det också hänt att jag inte fått svar, t ex i vintras när jag mailade några frågor till en som nyss doktorerat i New York på liknande ämne som jag skrev C-uppsatsen om.
    För några dagar sedan fick jag också väldigt trevliga svar från två andra författare i USA, två professorer som skrivit en bok tillsammans om nätrelationer. Jag gillar deras bok men mailade för att fråga om jag får använda en illustration i boken till men egen D-uppsats. Och det får jag. Det är ju så lätt att fråga numera, med e-post.

  3. Ja, jag blev mycket överraskad. Det känns väldigt speciellt att få mail från en person som honom. :-)
    Han måste vara väldigt morgontidig, för klockan var nog inte sju ens på morgonen i San Fransisco, om han nu befann sig hemma…

Kommentarer inaktiverade.