Lördag

Lördag är ett fint ord. Det smakar avkoppling men också aktivitet. Förhoppningvis innebär dagen både vila och verksamhet. Lördagar känns så bra för då har man större delen av helgen kvar, framför allt den lediga söndagen.

Vore jag den lite mindre plikttrogna typen skulle jag nog lägga mig i soffan, läsa en bok och lyssna på paradisradion hela dagen. Men sådan är ju inte jag, så det blir nog lite plikter vad det lider under dagen… Hänga tvätt och stryka kläder, förbereda för Klubb Maritims årsmöte på onsdag kväll och uppdatera klubbens hemsida, städa skrivbord och hårddisk i datorn (det är länge sedan sist), skriva en motion till bostadsrättsföreningens årsmöte och lite annat smått och gott. Dagen kommer att gå av sig själv… men förhoppningsvis i ganska behaglig takt.

Vårsolen skiner och jag borde gå ut men just idag gör sig hälsporren påmind, efter de senaste veckornas långa promenader, så jag föreskriver mig själv vila idag. Jag vill inte äventyra min tillfrisknad.

I morse låg jag kvar länge i sängen och läste. Jag kunde inte släppa boken ifrån mig, och eftersom jag är ensam hemma just idag så behöver jag inte ens bry mig om att synkronisera någon frukost. Boken jag läste heter ”Johannas backe” och är skriven av Oscar Danielson, en stigande stjärna på författarhimlen. Boken kommer ut den 9 mars och det är ett recensions-exemplar jag läst så jag ska inte föregå min recension till utgivningsdagen mer än att berätta att boken är himla bra. På flera sätt. Läs den!