80 miljoner

80 miljoner kronor. Så mycket ska visst kostas på Americas Cup av offentliga medel enligt ett nyhetsinslag i tv. Ännu en manlig sysselsättning som finansieras genom skattepengar. En enda kvinna finns bland alla deltagarna, vilket uppmärksammades i inslaget.

Jaha. När får vi se 80 miljoner läggas på ett arrangemang som sysselsätter mest kvinnor?

2 reaktioner till “80 miljoner”

  1. oavsett kön på deltagarna så är det ju sjukt mycket pengar som läggs på ett evanemang som faktiskt inte gagnar överdrivet många människor på minsta sätt…åttio miljoner kronor skulle kunna fylla många betydligt väsentligare hål…cest la vie…

  2. Visst är det sjukt mycket pengar på ett tävlingsarrangemang. Även om det ger internationell uppmärksamhet åt Malmö så finns det nog betydligt mer angelägna hål att stoppa de pengarna i. Till exempel till att skapa fler jobb åt ungdomar eller till omsorgen om de äldre.
    I förrgår hörde vi om den gamle 98-åringen i Malmö (tror jag) som inte skulle få en plats på serviceboende trots sin höga ålder eftersom det saknas pengar (fast han fick det sedan, efter all uppmärksamhet i tv). En sådan plats kostar ungefär 400 000 kronor per år, så de 80 miljonerna skulle räcka till 200 helårsplatser i äldreomsorgen.
    Förhoppningsvis kan arrangemanget kring Americas Cup i alla fall ge lite jobb åt ungdomar i Malmö.

Kommentarer inaktiverade.