Är det någon som vet?

bambu.jpgVet någon vad denna växt heter? De kommer nu på våren och blir snabbt ett par meter höga. På hösten vissnar de ner och man får kasta riset, så de är inte fleråriga. Men från rötterna som är kvar i jorden kommer det upp nya skott på våren. Stammarna är bambuliknande och ganska lätta att bryta av. De förökar sig snabbt, de växer som ogräs och det är svårt att bli av med dem.

Jag är intresserad av att få  veta hur jag ska kunna bli av med dem för gott. Här vid stugan växer de alldeles intill verandan och på andra sidan är ett fönster och båda skuggas av växterna. Om jag hugger ner dem ena helgen kan det ha kommit nya helgen efter.

5 reaktioner till “Är det någon som vet?”

  1. Ser ut som parkslide, Fallopia japonica. Det är nog bara att gräva….

  2. Tack! Det skulle kanske kunna vara det. Jag har kollat på nätet nu och ser att Fallopia japonica har vita blommor men det har inte det som växer i vår rabatt.

  3. Det kan även vara jätteslide. Håller själv på och försöker utrota ett bestånd. Den är fruktansvärt envis. Gräva som Kristina skrev är nog det effektivaste. I en stenmur verkar Roundup givit effekt till slut, men det går inte att använda i den mängden på dom andra ställena.

Kommentarer inaktiverade.