Torpvår

Tulpanerna blommar vid stugan.Våren har äntligen kommit ordentligt och det känns riktigt varmt i solen. Ute vid stugan blommar nu tulpanerna som jag planterade i höstas. Tulpaner i rabatterna på våren och försommaren är så vackert, det gör att man orkar med vårbruket bättre. Vi var där i påskas men då låg snön ännu kvar fläckvis och det var riktigt kallt. Nu var det skillnad.

I höstas rensade vi undan visset ris och löv men en del låg ju kvar fortfarande. Idag räfsade jag bort en del från rabatten på framsidan och såg att de stora växterna i rabatten var på väg med flera skott. Jag vet inte vad de heter men det är någon slags trädgårdsbambu som växer upp och blir ett par meter höga under sommaren. De växer som ogräs och skuggar för fönstret. Jag vet att de är svåra att bli av med men nu grävde jag upp flera av rötterna. Kanske hjälper det något.

2 reaktioner till “Torpvår”

  1. Vad det ser härligt ut med tulpanerna som blommar vid stugan. Här blommar det också för fullt. När jag tog min promenad idag, så njöt jag av vitsipporna och alla blommor som har kommit upp i trädgårdarna. På min balkong blommar penséer och på dagarna ställer jag ut en begonia och mina pelargoner.

  2. Vilken vacker bild Eva.
    Kan du inte skicka en bild på bambun, så kan vi jämföra?
    Jag hade sådan i häcken mot norr.
    Ett år blev den 100 år och blommade och sedan dog alltihop. Jag skar ner allt till marknivå. Några stora pinnar sparade jag att ha som blomsterpinnar.

    Jag ahr många rötter kvar och ska försöka gräva upp dem, för de är bara i vägen och ogräs kryper in emellan.

Kommentarer inaktiverade.