30 000

30 000 besök. I går kväll lyckades jag pricka in exakt när det blev 30 000 besök på min hemsida, som jag visste borde inträffa snart. Så här ser statistiken ut:

Statistik

. 

Mätningarna började alltså för sju och ett halvt år sedan, drygt två år efter att jag startade hemsidan i augusti 1997. Hur många det var innan dess har jag ingen aning om, men kanske något tusental. Å andra sidan finns ju också mina egna kontrolltittar på hemsidan i den här statistiken. Men det är i alla fall bara startsidan som mäts. Just nu står räknaren på 30016.

Jag tycker att siffror är fascinerande, oavsett om det är statistik eller räknetal.

På jobbet får vi också veckovis statistik för besökssiffrorna på nättidningen, och det är viktiga siffror. Man hänger gärna upp sig på hela tal, som när vi i februari passerade 50 000 besökare i veckan, eller 200 000 nedladdade sidor per vecka. Siffrorna i sig säger ju inte så mycket, utan det är över tid som man har nytta av att se förändringar, och att göra analys av olika jämförelser. Då har vi sett att antalet nedladdade sidor ökat mer procentuellt än antalet besökare vilket visar att besökarna tittar på fler artiklar, dvs stannar längre.

Fast nu ska jag försöka koppla bort jobbet några dagar och njuta av påskledigheten. Idag har det varit varmt men väldigt blåsigt här ute vid kusten så det blev inte mycket luft idag. Hoppas det mojnar i morgon.