Html och css

Hur klokt är det egentligen att sitta en hel helg och göra en kursuppgift? Visserligen har det regnat och blåst så det varit rent förskräckligt, så ut hade jag inte kunnat gå. Men det är fortfarande ostädat och tvätten är inte tvättad och disken ska vi inte tala om. Livets realiteter tränger sig på…

Den ena av de två webbpubliceringskurserna jag gått hade inlämning på sista uppgiften nu ikväll. Jag började i måndags kväll, och tänkte att jag skulle vara ute i god tid. Men så kom det annat emellan och bli sen med inlämningen ville jag inte, för det är så trist att ha sånt här kvar efter slutdatum. Det har jag på den andra kursen, där släpar jag med sista inlämningen men som jag räknar med att bli klar med i veckan. Sedan är det nya kurser på gång.

Det tar alltid längre tid än jag tror att bli klar med webbuppgifterna. Pillet tar sådan tid. Ändra, testa och ändra igen, och så ändras något någon annanstans än det jag tror att jag ändrat på.

På båda kurserna ska uppgifterna lösas med hjälp av html och css, inga tabeller på sidorna. CSS är fantastiskt (jag undrar vem som kom på det?) och man kan göra jättemycket. Men inte alltid det man vill…

Jag tycker att det är himla kul att lära mig html och css och fattar inte varför jag inte gjort det tidigare. Men vad ska jag ha för nytta av det? Behöver det vara till nytta, förresten… Kanske blir det bara til lyst, och kanske är det bra så.