Javascript och css

Igår kväll och i förrgår kväll satt jag i flera timmar med den senaste javascript-uppgiften på webbpubluiceringskursen. Efter mycket trixande har jag nu fått till en sida med en hyggligt snygg sorterbar tabell och en bildvisning där bilderna växlar vid mouseover. Men vad krångligt det var! Sidan finns här på min kursblogg.

Det är faktiskt inte så svart att fatta principen för hur både javascript och css fungerar. Det svåra är att få till detaljerna, sätta fnuttar och hakar på rätt ställen och komma ihåg sluttaggarna och allt sånt… Men jag lär mig, det gör jag.

Kursbloggen gör vi i Textpattern och där gör man separata siddelar som man lägger scripten i, vilket jag tycker är både enklare och svårare än att ha allt i en enda fil. Det är ju lättare för att det inte blir så mycket att rota i åt gången men svårare för att man måste växla mellan olika sidor hela tiden.

— 

Jag hade hoppats att kunna ge mig ut i motionsspåret ikväll, efter att ha haltat i några dagar. På jobbet idag har det känts bra i foten. Men icke, när jag promenerade hem så kom smärtan tillbaka och jag fick snällt ge mig för krämporna. Oerhört frustrerande.

11 084 steg blev det idag i alla fall, och ungefär lika många igår, fast jag inte hann notera det.