15 år med nätet – och sedan?

Ian Pearson kallar sig själv futurolog, andra kallar honom spåman. Han är framtidsanalytiker inom IT-branschen, bland annat för British Telecom. Han tror att inom den närmaste framtiden kommer vi att vara ständigt uppkopplade med hjälp av webb-glasögon, precis som så många av oss går med hörlurar på idag. När det kommer ett mail "you see it as you walk down the street" säger han i ett inslag i BBC (poddradio). Internet kommer att bli "all completely mobile".

Där samtalar han med sociologen Frank Furedi på Kent University. Ferudi har forskat om hur internet har påverkat oss under de 15 år vi haft tillgång till det och han menar att vi är rädda för nätet och dess utveckling samtidigt som vi gillar det ("we are both scared of it and we celebrate it" säger han). Fördelen med nätet idag ser han den experimentlusta som människan fått utlopp för, plus att barn och unga ägnar sig mycket mer åt att skriva idag än tidigare.

Det här lyssnade jag på i morse på väg till jobbet. Det ingick i den dagliga nyhetssammanfattningen från BBC som jag brukar ta hem varje kväll.  

I en artikel i Dagens Industri kan man läsa mer om vad Ian Pearson förutspått under årens lopp, och vad han förutspår i framtiden om den tekniska utvecklingen. Det mesta hittills har slagit in.

10 197 steg idag.