Seg dag

Jag fattar inte varför jag drabbats av sådan sömnlöshet. I morse var jag klarvaken redan vid sextiden, efter fyra timmars sömn. När jag inte hade somnat om vid kvart i sju gick jag upp. Men sedan behövdes det en timmes middagslur för att orka med resten av dagen.

I slutet av juni börjar jag jobba heltid igen och det oroar mig hur det ska gå. På jobbet kan jag ju inte sova middag om det varit dåligt med sömnen på natten. 

Jo, jag vet att jag delar sömnlöshetens problem med många. Och det finns ett antal böcker med goda råd om hur man ska komma åt det. Jag har nog provat en del, t ex en promenad på kvällen, varva ner, inte ligga kvar och vrida sig utan i stället gå upp, och annat som låter klokt när jag läser det. Men det tar inte bort tröttheten och ger mig sömnen tillbaka. 

I motionsspåret ikväll testade jag min nya iPod, efter att ha tankat den full med podradioprogram. Det blev "Gomorron Världen" från igår i öronen medan jag tog mig runt 5,5 km-slingan på 44 minuter. Lätt som en plätt med sådan kvalitetslyssning. 

Antal steg idag: 10 043.