Viktiga steg

15020 steg. 11,26 km. 455 kalorier. 2,17 timmar. Visst är det fantastiskt bra med en stegräknare, som kan ge mig all denna statistik om en dag i mitt liv. Och jag är riktigt nöjd med mig själv, för de här stegen är fördelade på två promenader i rask takt idag. Jag tror att jag läst någonstans att om man går så pass fort att man blir lite varm och flåsig så är det lika bra motion som att springa. Och det har jag förstås tagit fasta på. För det stämmer väl?

Efter drygt ett år med hälsporre så känner jag att jag nu äntligen börjar kunna gå normalt igen. Jag som altlid gått till och från jobbet och fått en daglig dos motion på köpet. Men inte sedan i somras, när jag fick order om mesta möjliga vila för foten. Så här sitter jag nu, runt fem kilo tyngre. Kilon som ska bort. Men hellre det än att foten hade blivit värre.

Våg har jag ingen, den kastade jag ut för tolv år sedan när jag hade jojobantat i tio år och tog tag i saken på allvar. 20 kilo lättare på ett halvår, det gick faktiskt då. Nu siktar jag i första hand på 5 kilo så får vi se sedan. Huvudsaken är att jag mår bra, och det gör jag inte nu. Utan våg kommer jag inte att veta exakt heller, utan jag känner på hur kläderna sitter.