Enkätsvar 5, med mera

En lägesrapport: Varje morgon numera är det enkätens status jag kollar det första jag gör när jag startat datorn. Förr var det mailen. Jag är så nyfiken på om det ramlat in några svar under natten. Det har det. Just nu är antalet svar uppe i 176. Och nästan alla berättar. Hur ska jag kunna förvalta detta förtroende så att jag verkligen tar till vara dem? Räcker en C-uppsats? Kanske kan jag dela upp det och skriva även D-uppsatsen på detta?

Enkätverktyget jag använder kommer härifrån (ej aktuell länk är borttagen 2016, ny länk) och är fantastiskt bra! Det är ett open sourceverktyg och väldigt lätt att använda när det väl installerats. Jag kan gå in i svaren och snabbt få fram all möjlig statistik. Det jag ser nu är att medelåldern sjunker lite, från 40,7 år vid cirka 100 svar till 39,4 år nu. Andelen män som svarar är ganska konstant på 12-13 procent.  Men jag kan också gå in och se kombinationer av svar, t ex hur alla över 30 år har svarat på en viss fråga, eller hur de som har modem svarar osv. Det underlättar mycket att det är så lättanvänt.

Hela den här veckan är jag tjänstledig för studier. Eftersom jag är nattmänniska blir det sena nätter och sena mornar. Så trots att det länge varit förmiddag har jag nyss ätit frukost, efter morgonläsningen.

Idag ska jag skriva färdigt rapporten om vårt fältarbete, en uppgift vi jobbar med denna och förra veckan. Vi ska kartlägga en verksamhet som har anknytning till invandrare, och jag valde SFI. Därför har jag kollat statistik, läst in mig på nyhetsartiklar och en rapport från Skolverket och gjort en intervju med rektorn på KomVux. Idag ska jag formulera frågeställning och syfte och det kräver noggrannhet och eftertanke, även om jag har den uttänkt.