Klubb Maritim Westervik

är en avdelning av Klubb Maritim i Sverige.

Klubb Maritim är en intresseorganisation för alla som är intresserade av sjöfart, både fartygshistoria och livet ombord. I Klubb Maritim Westervik kan du som bor i Västervik och Tjust vara med. Välkommen till oss!

Ta gärna kontakt med någon av oss i styrelsen eller kom på nästa möte.

Aktuellt i föreningen och på hemsidan:

2023: Verksamheten är igång igen. Nästa medlemsmöte.

– I september hade vi grillafton.

Nytt om skonaren Vega.

Årsmöte 2022 hölls den 23 mars.

Information om medlemsmöten.

Läs minnesord över avlidna medlemmar.

Vår sida om lokal fartygshistoria.

Till alla medlemmar i Klubb Maritim Westervik från Bo Nord: Jag har åtagit mig att uppdatera vår medlemslista. Att annonsera i VT kostar oss mycket pengar ur vår lilla kassa. Styrelsen har därför tagit beslut att ändra sina rutiner. Klubb- och styrelsemöten sänds ut via SMS i era mobiler. Information som har mera text kommer att sändas via e-post. Därför behöver jag ett fungerande mobilnummer och likaså fungerande e-postadress till er. Många av era gamla mobilnummer och e-postadresser fungerar inte längre. Därför: skicka mobilnummer och e-postadress till mig med sms eller e-post: Bo Nord, tel 0701504039 eller e-post familjennord@live.se  Vill ni inte ta del av vår verksamhet, meddela detta också.

Läs om vår resa till Visby sommaren 2018.

Det finska segelfartyget Ihana besökte oss 2012. 2017 deltog Ihana i Tall Ships Race.

Viking2web
Viking av Oxelösund är en före detta dansk fiskekutter. Den ägs av Anders Hillström som jobbar på ett litet varv där. Han sköter den riktigt bra och är kunnig i att hantera den i sjön och vid tilläggning, då han gjorde det på egen hand. Fotot är taget vid Västerviks gästhamn av Alex Holmstrand. /Håkan Karlsson

Läs om S/S Ida som förliste 1931. Flera sjömän från Västervik dog i Rio de Janeiro 1870. Vad hände på skeppet Patriothen den där junidagen 1780? Läs mer på vår sida med dramatiska sjöfartsberättelser.

Vi säljer ut våra t-shirt, collegetröjor och kepsar.

Sommarutflykten till Västra och Östra Eknö den 22 juli 2015.

Läs sjöfartsreportage i Västerviks-Tidningen: om Nils Gustavsson, om Arne Karlsson, om segelfartyget Lindö, om Sjömanspelle.