Inget är som hembakt

Makens goda limpa
Makens goda limpa

Trots städstress och studiestress har maken hunnit baka råglimpor idag. Underbart gott bröd. Tänk att hembakt alltid smakar så bra.

Det här en blandlimpa (två gjorda på samma deg).

Ett paket jäst, en halv liter ljummet vatten, en tesked salt och en skvätt brödsirap.

I detta blandade han en näve havregryn, lite vetegroddar, en nypa sockerbetsfibrer, några dl dinkelmjöl, några dl durumvetemjöl, lite rågmjöl och så vetemjöl tills degen kändes bra. 15 minuters knådning i hushållsassistenten.

Jäsning en halvtimme i bunken, sedan 20 minuter på plåten och så in i ugnen på 220 grader. När han satt in dem sänkte han till 180 grader, och efter ett tag till 150 grader. Gräddning i totalt 50 minuter.

Prova! Det är lätt och roligt att baka.

Andra bloggar om: , ,