Syr igen

Ibland får jag ett ryck och sätter mig vid symaskinen. Ikväll har jag kortat av en skjorta jag köpte i somras. Den har inte blivit snyggare, tvärtom, men är nu i alla fall användbar.

Skjortan var av den längre modellen, dvs att den gick en bra bit ner på låren, en sådan där som man med fördel har mer som en jacka på sommaren och kanske ovanpå ett linne eller en kortärmad tröja på vintern. Den har en mild och ljus, nästan olivgrön färg, och är i linne och linne gillar jag skarpt för det är ett så behagligt material. Och det är snyggt med lite längre modell.

Men den gick ju inte att använda, för när jag hade den på jobbet så blev den ju skrynklig som bara den efter en liten stund, eftersom jag inte sitter still på dagarna utan reser på mig ofta. Och så fort jag satte mig så blev det ju nya skrynklor. Därför blev det bara en gång och sedan har den hängt i garderoben. Jag klarar inte av att ”sitta fint” och styras av vad jag har för kläder på mig, inte när jag jobbar. Men nu ska jag börja använda den igen.

kmFör ett par veckor sedan sydde jag upp ett par byxor till maken (kortade av dem alltså) och sydde om en tröja jag köpt. En vanlig collegetröj som jag ville göra om. Jag gillar inte att resår sitter åt, och dessutom är det en herrmnodell så ärmarna var mer än en decimeter för långa. Jag tog bort all resår i halsen och nertill, och klippte av ärmarna en dryg decimeter. Sedan fållade jag upp allt med hjälp av dubbelnål i symaskinen så att det blir en elastisk söm. I sidorna blev det sprund, så att tröjan ska vara snyggare. Det blev som på bilden.

Det är en tröja som vi har inom Klubb Maritim och som jag förstås är stolt att bära.

Andra bloggar om: