Hemma igen

resa

Utanför tågfönstret susar landskapet förbi. Det går fort, på mindre än en timme, att ta mig från Falkenberg till Göteborg.  Det är lördagförmiddag och inte särskilt mycket folk på tåget. Jag läser på inför styrelsemötet jag är på väg till.

fikaVid stationen blir jag hämtad med bil och vi gör en avstickare ut på Hisingen för att hämta upp fler till mötet. Han bor alldeles intill där ostindiefararen Götheborg ligger vid kaj. Nej, vi får nog inte se henne här i Västervik i sommar, så vitt jag vet.

Om styrelsemötet ska inget annat sägas än att vi håller oss till dagordningen. Och kaffet kan vi förstås inte vara utan. Tack, Lennart, för god fika!

För att kunna vara med på styrelsemötet i vår förening åkte jag från Västervik i fredags kväll med bilen, för att kombinera nytta med nöje och även träffa föräldrarna i Falkenberg, där jag övernattade. Stora dimsjok mellan Ljungby och Halmstad försenade oss säkert en timme, plus att vi missade avfarten till Halmstad från väg 25 vid Ljungby. Så det blev en liten sightseeingtur genom Nöttja by, och med hjälp av en trevlig bybo kom vi till slut på rätt väg igen. Ja, livet är inte alltid så förutsägbart.

Helgen innebar också en liten nostalgitripp till byn där jag är uppväxt, men som mina föräldrar flyttat ifrån på senare år.

Fler bilder finns på sidan Västkusten.