Sommarkurser

Humanismen, skriva om livet eller digitalfoto? Kanske strömmande media eller xml? Ja, det handlar om sommarkurser, på folkhögskola och unversitet. Vad ska jag välja? Eller ska jag kanske hoppa över förkovran i sommar och satsa på lata dagar med en bok i stället? Vi får se vad det blir.

Numera har även universiteten infört sommarkurser, de flesta på distans verkar det som. Och det är ju så lätt att söka, bara några klick bort. Jag tror ibland att jag blivit besatt av att stoppa in mer kunskap i hjärnan, så mycket det bara går innan livet tar slut. Kanske är det ett försk att fånga den undflyende tiden?

Folkhögskolor är himla trevligt att läsa vid. Det har jag gjort flera gånger, bland annat på ett par sommarkurser. För 25 år sedan lärde jag mig en hel del om geologin i våra bygder, och tio år senare var jag på skrivarkurs på Mariannelunds folkhögskola en vecka i juli. Det gav en lärdom för livet. Då hade jag jobbat som journalist i tio år men vill lära mig skriva fiktion. Hitta på. Det tog emot minsann. Ljuga med orden. Det kan man väl bara inte. Jo, jag lärde mig till slut, och det blev några dikter och ett par noveller. Kanske skulle jag göra ett nytt försök…

Andra bloggar om: , , ,

2 reaktioner till “Sommarkurser”

  1. Åhå, en till kunskapsknarkare?
    Just nu ljobbar jag 75% och läser 150% på distans bara för att det är roligt att lära.

Kommentarer inaktiverade.