Feberdvala med bok

Att bli sjuk med hög feber när man är så gammal som jag, då märks det minsann i hela kroppen. Efter nästan fyra dagars sängliggande har jag också fått ont i ryggen. Bara elände alltså. En rejäl förkylning med feber, eller är det en kortare släng av influensa? Nu är det i alla fall över och jag är på benen igen, och ska hedra jobbet med min närvaro i morgon.

Det enda man kan göra när man ligger sjuk med feber är att läsa böcker eller se på film. Ett par engelska deckare har jag hunnit med och i går kväll började jag på en bok jag gått och längtat efter ett tag, nämligen ”The Echo Maker” av Richard Powers. Och den håller verkligen förväntningarna, och mer därtill. Läs den! (Så här tycker jag om den).

Richard Powers har en skrivar- och berättartalang som verkligen går utöver det vanliga. I den här boken ser vi världen utifrån tre människors liv; 27-årige Mark Schluster som hjärnskadats efter en svår bilolycka, hans några år äldre syster Karin Schluster som han tror är en bedragare, samt neurologen Gerald Weber som är en ansedd specialist på sitt område. Nu har jag en tredjedel kvar och önskar jag ännu hade boken oläst.

Andra bloggar om:

En kommentar till “Feberdvala med bok”

  1. Jag är i samma läge, ska återgå till arbetet i morgonen efter några dagars sjukdom. Men jag reagerar mer med magen, illamående, feber, kräkningar osv. Det ena är inte värre än det andra, men jag har den fördelen att jag sover så gott som dygnet runt när jag är sjuk. Läsa böcker fixar jag inte förrän jag är på väg att kvickna till igen.

    Nu tar vi nya tag i arbetslivet… :-)
    Mia

Kommentarer inaktiverade.