Läsning

De senaste dagarna har jag läst två nya böcker: en bilderbok sbiografi om Astrid Lindgren och Håkan Nessers senaste deckare som kommer ut i dagarna. Det är mycket intressanta böcker båda två (och det skriver jag mer om på min boksajt).

Boken om Astrid Lindgren heter ”Astrids bilder” och är sammanställd av fotografen Jacob Forsell, men det är också en biografi om henne. En fantastisk bok, tycker jag. Den berättar mycket om Astrids privata liv och många av bilderna är från hennes egna och släktingars album.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att den är väldigt privat. Skulle hon ha gillat det? Ändå är den gjord med stor respekt för henne.

Håkan Nessers nya deckare är lika bra som de tidigare. Nu har han ju börjat på en ny serie, om polisen Gunnar Barbarotti.

Idag har jag börjat på en ny deckare, Christina Wahldéns senaste, som heter ”Operation Ormens huvud” och som handlar om människohandel med kinesiska barn som forslas till Europa för att diska på kinakrogarnas kök som slavar. Hur ska man kunna äta på en kinakrog nu? Läs den! Kommen så här långt (drygt halvvägs i boken) så är den jättebra och ämnet är ytterst angeläget, precis som i hennes tidigare deckare.