Bloggar från landet

stuga1Här sitter jag och bloggar från stugan. Vi har varken el eller vatten i det gamla torpet, byggt för cirka 200 år sedan. Men bredband, förstås.

Det är första gången vi testar den nya trådlösa uppkopplingen härifrån och det verkar fungera alldeles utmärkt. Det tar lite tid att ladda upp bilderna, men med lite tålamod går det bra.

stuga2Det är en månad sedan vi var på stugan sist och då var det snö. Nu är snön borta och de första vårblommorna har tittat fram.

Snödropparna blommar i mängder, och det har de nog gjort en tid även om bara fåglar, ekorrar och rådjur haft glädje av det här ute i skogsbrynet. Men även andra blommor har kommit upp, både krokus och den gula sorten som jag inte riktigt vet vad den heter.

stuga4I backen vid jordkällaren står flera stånd med påskliljor och de börjar visa knoppar nu. Kanske kommer de i blom till påsk.

I vintras, troligen under stormen Per, blåste presenningen på den ena vedtraven sönder. Nu har vi ersatt den med en ny men en del av veden har hunnit surna.stuga5

Det är inte huggen ved, så när vi huggit den lägger vi in den på tork i vedbon så det ska förhoppningsvis klara sig. Den andra vedstapeln har klarat sig bra och är torr och fin, men den står lite mer skyddat.

Tillägg den 14 april: igår var vi ute på stugan igen, och nu har påskliljorna i stort sett blommat över, krokusen har vissnat och tulpanerna slokar. Scillan, som vi såg i mängder förra helgen, blommar fortfarande. I stället har det börjat bli lite gröna musöron på en del träd och buskar och persiljan syns i landet som små krusiga gröna uppstickare.

stuga3

Med en så här tidig vår kommer det förstås att bli en lång säsong av grönska i år.

4 reaktioner till “Bloggar från landet”

 1. Dina gula blommor är gulsippor, Anemóne ranunculoídes. Nu ska jag väl inte låtsas att jag kunde det latinska namnet utantill, men blomman kände jag igen.. :-)

 2. Tack för det! Nu har jag lärt mig något nytt. De ser ju ut som sippor, så det är ju helt troligt att det är sippor också.
  /Eva

 3. Hejsan!
  Jättefina bilder på vårblommor!
  Förlåt att jag blandar mig i här. Jag är lite växtnörd så jag kunde inte låta bli. Den gula blomman är vintergäck `Eranthis hyemalis´. Underbart vårtecken som ibland tittar upp redan innan den sista snön smält bort.

 4. Tack för kommentaren! Det är bara roligt. Vintergäck har jag förstås hört talas om men visste inte hur de ser ut, eller tänkte inte på det.
  Ja, visst är de tidiga vårblommorna fina.
  /Eva

Kommentarer inaktiverade.