Höstens kurser

Trött i både kropp och själ. Jo, så var det i går kväll, efter två stressiga arbetsveckor och en stressig helg däremellan. Och en del depp av olika skäl. Så det blev inte mycket gjort i går kväll efter jobbet. I dag sitter jag här med mitt ER-diagram och mina normaliserade tabeller och försöker förstå och reda ut hur det ska vara. Lite längre på väg har jag kommit än i onsdags när jag lämnade in uppgiften. Det var egentligen en förhandsinlämning, för slutinlämningen sker i nästa vecka. Fram till dess ska vi titta på varandras uppgiftslösningar och ge synpunkter och justera. Ett mycket bra sätt att jobba tycker jag.

En sak jag gjorde i går kväll i alla fall var att kolla efter höstens distanskurser. Det är ju bara tre veckor kvar tills ansökan ska vara inne. Det här lockar mig i höst:

Skriva för webben, på Södertörns högskola, 7,5 p.
Skriva för nätet, Högskolan i Kristianstad, 7,5 p.
Grafisk design för internet, Högskolan Väst, 7,5 p.
Interaktiv www-hantering, Högskolan i Gävle, 7.5 p
E-samhället, Blekinge Tekniska Högskola, 15 p.
Webbinformatik, Mittuniversitetet, 7,5 p.

Jag vill både lära mig mer om interaktivitet och användbarhet på nätet, och hur jag bättre skriver för nätet. Mer än halvtid ska jag nog inte läsa i höst, det blir för mycket. Den här terminen och förra har jag läst 75 procent, dvs 15 gamla högskolepoäng (alltså 17,5 nya). Och då blir det ingen fri tid över.

Tänk att det ska vara så himla kul att lära sig nya saker… :-)