Böcker på nätet

De sista veckorna har jag lagt det mesta av min fritid på att försöka få till en Joomla-sajt som förhoppningsvis ska kunna bli min nya bokblogg.

Mycket tid har gått åt till att ändra temat till i stort sett oigenkännligt mot hur det var från början. Jag har inte hittat något tema som är som jag vill ha det, så därför har det krävt en hel del ändringar. Här ligger den nya bokbloggen, som jag nu håller på att modifiera och fylla med innehåll. Bokbloggen ingår som projektuppgift i en av webbpubliceringskurserna som jag läser på distans.

Min avsikt var först att göra den i WordPress men jag har problem med WordPress efter den sista uppdateringen, det går inte att redigera bilder längre. Så då blev det Joomla (ett s k CMS, dvs Content Management System eller webbpubliceringsverktyg), som jag tycker är ett bra men knepigt system. Lite för långa sökvägar ibland och lite för många moment. Det går ju att göra mycket i det, men en enklare version vore bra som alternativ. Jag kommer inte att använda så många av alla de funktioner som finns.

Säkert finns det något system som skulle passa mig bättre. Problemet är bara att hitta det, och kunna utvärdera det i jämförelse med övriga. Det är svårt och tar tid och man får ingen överblick. Nu ligger jag redan en vecka efter i min kursplan men det får gå. 

Desto roligare var det att kolla resultatet på senaste uppgiften i socialantropologi: VG. Det går uppåt… Det här var tredje skriftliga uppgiften. Den första fick jag göra en komplettering på, den andra fick G och så nu VG. Tja, åt rätt håll i alla fall.