Skrivbordet

Nu förstår jag varför jag känner mig så splittrad och stressad jämt på jobbet. Ja, alltså inte bara för att jobbet är splittrat och delvis stressigt. Det beror också på mitt skrivbord.

Jag är en sådan människa som har kreativa högar på mitt skrivbord. Oftast vet jag i detalj vad högarna innehåller, men inte alltid. Men sådant skrivbord ska man inte ha, det hämmar arbetet och skapar stress. Det menar den engelska psykologen Judy James, enligt gårdagens nyhetssammanfattning i BBC:s poddradio. Tyvärr hittar jag henne inte på nätet, man jag är ganska säker på att jag hörde hennes namn rätt.

Hon sa bland annat att har man ett kreativt arbete kan det vara OK med ett välfyllt skrivbord, men annars är det bäst med så rent skrivbord som möjligt. Så egentligen är det kanske OK för mig då… Hon intervjuades med anledning av att ett statligt verk i England beordrat sina anställda att städa sina skrivbord från så mycket som möjligt och bara ha aktiva papper och annat uppe på skrivbordet.

Jag har alltid haft ett rörigt och belamrat skrivbord. På jobbet har jag en bild uppsatt på anslagstavlan från någon tidning som visar ett tomt och rent skrivbord. I anslutning till bilden kan man läsa att skrivbordet visar hurdan du är i skallen. Rörigt på skrivbordet, ja det är förstås en rörig människa. Men hurdan är då den som har ett tomt skrivbord…?

— 

11 341 steg idag. 

2 reaktioner till “Skrivbordet”

Kommentarer inaktiverade.