Bulldags

kanelbullarDet är inte ofta nu för tiden som jag bakar bullar. När barna var hemma gjorde vi det ofta, bakade tillsammans, och nu blir det mest när de kommer hem på besök.

Men idag satt vi, maken och jag, med balkongdörren öppen och plötsligt kände vi doften av kanelbullar. Någon av grannarna bakade bullar. Och vi blev så sugna så givetvis satte jag igång ett kanelbullebak också. Bara på en kvarts liter, men lagom till en plåt, och precis vad jag tyckte att jag hann med. Så sedan blev det äkta eftermiddagskaffe med bullar på balkongen sedan. 

Egentligen har jag inte så mycket tid för bullbak under min semester eftersom jag ägnar det mesta av min vakna tid åt min bok om nätvänner. Idag har jag gått igenom många av enkätsvaren för att lyfta fram fler synpunkter än det som är med i uppsatserna.

Än har jag inte bestämt någon riktig struktur på innehållet. Det ska inte vara samma som i uppsatserna, dvs teori-praktik-analys, utan en mer varierad struktur tror jag, mer varvat med exempel och teori/analys. Framför allt levande och lättbegripligt. Det blir förstås både teorier och en massa praktik, dvs nätanvändarnas berättelser om sina erfarenheter.

Teorin kommer t ex att handla om vårt behov av vänskap och om identitet och om människan i det postmoderna samhället. Och så blir det ett kapitel om forskningen på området.