Obekväma bilister?

När vi åker hem från stugan passerar vi på vägen en idrottsplats med fotbollsplan. Den ligger alldeles vid landsvägen (det här är precis utanför stan) och vägen är förhållandevis smal, den har inga vägrenar här. Vid idrottsplatsen finns det en riktigt stor parkeringsplats.

På vägen är det stoppförbud utmed hela fotbollsplanen. Det har det varit sedan någon gång på tidigt 90-tal tror jag. Det infördes när jag bodde ute på landsbygden lite längre bort på den här vägen, och det är minst tolv år sedan.

Ikväll när vi åkte hem pågick en knattematch, och några tränade lite längre bort på den stora gräsplanen. Det var en hel del publik på knattematchen, folk som stod utmed kanterna av fotbollsplanen. Föräldrar, släktingar, kompisar och andra nyfikna.

De flesta som kommit i bil hade ställt sig på parkeringsplatsen, precis som man ska göra. Men 4-5 bilar stod parkerade utmed vägen, precis intill "förbjudet att stanna"-skylten. Trots att det fanns gott om lediga platser på parkeringen.

Varför? Det finns ingen ursäkt för att inte orka gå 100 meter. Längre är det inte till parkeringen. Hur kan det komma sig att en del bilister verkar ha växt ihop med sina bilar? Även den som är handikappad skulle ta sig fram här, det är plant och asfalterat.

Det finns en orsak till att det är stoppförbud här. Det är trafikfarligt för vägen är så smal att det blir svårt för två bilar att mötas på den sträckan när det står bilar parkerade utmed vägen. Är det så svårt att fatta?

10 011 steg idag.